Mai Multe Vizualizări
Brandul STAUB isi are originea in Alsacia, Franta, o regiune a carei celebritate in arta culinara si bucataria extrem de rafinata este cunoscuta in intreaga lume.
Gama de produse STAUB cuprinde vase de gatit de fonta si ceramice ce se adreseaza profesionistilor, precum si entuziastilor pentru care gatitul reprezinta o experienta emotionala, o adevarata arta a bunului gust.
Produsele STAUB, celebre in intreaga lume ca referinta a calitatii in domeniul vaselor de gatit din fonta, imbina perfect traditia cu tehnologiile inovative de ultima generatie in domeniu.
Desi ele sunt folosite pe scara extrem de larga in cele mai renumite restaurante de lux din intreaga lume, ele pot fi folosite inclusiv de oricine este pasionat de arta culinara si de experienta prepararii in propria bucatarie a unor meniuri cu totul deosebite.
Datorita designului lor superb, vasele de gatit STAUB sunt perfecte pentru a fi asezate pe masa dupa preparare, pentru servirea unor meniuri de exceptie impreuna cu familia sau prietenii.
Caracteristici ale Vaselor de gatit STAUB
Chefs de top de mare renume mondial ca Paul Bocuse - 3 stars Michelin, neintrerupt pentru 50 de ani, caz unic in lume folosesc zilnic aceste produse STAUB (detalii in sectiunea video) si le recomanda tuturor pasionatilor de arta culinara care stiu sa aprecieze un produs de o calitate de referinta la nivel global.
-Prepararea unor mancaruri delicioase, usoare, bogate in nutrienti, devine mult mai usoara cu Cratitele La Cocotte, tigaile sau Grill-urile de fonta STAUB;
-Asadar un astfel de produs reprezinta o reala investitie in capacitatea de a gati preparate deosebit de delicioase, sanatoase, care-si pastreaza proprietatile nutritive si vitaminele, pentru o perioada foarte lunga de timp;
-fabricate din fonta emailata, cu continut mare de carbon;
-mentinere a caldurii extrem de eficicenta;
-degajare a caldurii in interior lenta si uniforma, astfel ca mancarea sa fie gatita delicat, pentru intensificarea si amestecarea completa a aromelor naturale si pastarea proprietatilor nutritive a tuturor ingredientelor;
-In comparatie cu alte produse similare, aceste proprietati se imbunatatesc odata cu trecerea timpului;
-Din acest motiv un astfel de vas nu doar ca nu se uzeaza odata cu timpul precum alte tipuri de vase, ci chiar este indicat a se folosi cat mai des, pentru cresterea constanta a calitatilor sale ;
-in timpul gatirii, uleiul / grasimile penetreaza porii vaselor de fonta STAUB, astfel incat cu timpul stratul emailat interior al acestor vase de gatit va fi tot mai antiaderent, in mod natural;
-Din aceasta cauza folosirea cat mai frecventa a vasului Dvs Staub este chiar recomandata, aceasta imbunatatindu-si in mod continuu proprietatile, odata cu trecerea anilor;
-In mod similar, cu cat se foloseste mai mult vasul, cu atat aromele preparatelor vor fi mai intense;
-Fiecare vas de fonta este unic; nu umai ca fiecare produs in parte este verificat, controlat si aprobat individual (la baza fiecarui vas in parte este aplicata si o eticheta cu numele persoanei care a efectuat controlul, dupa caz), insa si procesul de productie presupune la STAUB construirea unei matrite de nisip pentru fiecare unitate de produs in parte, care ulterior este distrusa;
-usor de folosit, nu doar de catre bucatarii profesionisti, dar si de cei amatori;
-disponibile in diferite culori naturale; ideale pentru servire direct la masa, dupa preparare;
-partea exterioara este emailata de cel putin doua ori;
-maner capac decorativ, nichelat, rezistent in cuptor pana la 250C
-alimentele sunt gatite in mod delicat, pentru a se obtine intreaga lor paleta de arome;
-se preteaza la orice sursa de caldura, gaz, electric, vitroceramic, inductie;
-se pot folosi si in cuptor; sunt chiar ideale pentru acest mod de gatire, fie ca atare, fie ulterior prepararii meniului pe plita/aragaz;
-vasele de fonta STAUB sunt foarte rezistente la ciobiri;
-Dat fiind ca invelisul emailat din interior protejeaza impotriva arderii, vasele de fonta emailata STAUB pot fi folosite foarte simplu si de catre incepatori;
-Carnea nu se usuca sau intareste ci ramane frageda, gatita in mod delicat, la fel si legumele;
-in timpul gatitului la foc incet fonta vaselor STAUB stocheaza caldura, degajand-o apoi lent si uniform in interior pe intreaga suprafata a vasului, astfel incat carnea si legumele se fragezesc incontinuu si isi combina in mod minunat aromele intre ele, pentru a se obtine in final meniuri cu adevarat delicioase si bogate in proprietati nutritive;
-in zilele toride de vara, chiar si gatitul la foc mic poate reprezenta o problema datorita incalzirii bucatariei; nu este cazul insa la vasele de fonta STAUB, datorita faptului ca acestea stocheaza in mod extrem de eficient caldura, spre deosebire de celelalte vase pentru care este necesara o cantitate mare de caldura/ energie constanta pentru a le mentine in temperatura constanta de gatit (de exemplu inox, aluminiu, ceramice si chiar alte tipuri de fonta); astfel se reduce cantitatea de energie iar gatitul pe o durata mai mare nu afecteaza temperatura in bucatarie;
-In mod similar un vas de fonta STAUB scos din frigider sau umplut cu gheata va pastra temperatura scazuta a alimentelor din interior pentru o perioada mare de timp;
-gatitul la fonta reprezinta cea mai sanatoasa forma de preparare a mancarii; nu este de neglijat tendinta generala de re-intoarcere la aceasta forma traditionala de preparare a mancarurilor, domeniu in care STAUB reprezinta o referinta la nivel mondial;
-in plus, nu numai ca fierul din compozitia vaselor de fonta Staub nu este nociv, ci este dovedit a fi chiar benefic pentru contactul cu mancarea;
Vasele de Fonta STAUB constituie garantia unor reusite de exceptie intr-o infinitate de tipuri de meniuri delicioase ca : Grill-uri (steak-uri, peste legume, etc), tocanite, supe, supe creme, ciorbe, gulas, fripturi, sarmale, ghiveciuri sau alte mancaruri de legume, deserturi si chiar paine;
Secretul Capacului Special al Cratitelor STAUB La Cocotte
-Sistemul Cratita La Cocotte+ Capac Special este proiectat sa asigure o circulatie continua a lichidelor in mod natural (efect de ploaie in interiorul vasului); Astfel se beneficiaza de:
-eficienta dovedita de 9 ori mai mare in retinerea caldurii fata de vase de fonta similare;
-10% mai buna retinere a umiditatii (test de 55 minute) fata de vase de fonta similare; (Tested by Cetim Cermat 11/2009);
-De aceea in vasele Staub alimentele se vor gati in cea mai mare parte cu propriile lor lichide;
Cratitele STAUB "La Cocotte"
-Ideale in special pentru gatitul la foc incet (slow cooking) a carnii (cu sau fara prajire in prealabil in cratita), peste, legume;
-preparatele rezultate sunt fragede, suculente, datorita sistemului special Cratita- Capac care asigura circuitul continuu in timpul gatirii a lichidelor proprii ale ingredientelor (efect continuu de „ploaie”);
-De aceea de cele mai multe ori nu se adauga alte lichide in Cratita La Cocotte sau se adauga in cantitati extrem de reduse, uneori doar cu scopul imbogatirii aromelor (vin, etc)
-invelis interior emailat rezistent, durabil;
-Ideale pentru preparate gatite la foc mic in general, pentru tocanite, supe, sarmale, fripturi si chiar pentru paine;
-totodata sunt foarte potrivite si pentru prajirea carnii inainte de lasarea acesteia sa fiarba la foc incet impreuna cu restul ingredientelor;
-de asemenea foarte potrivite daca se doreste obtinerea unei cruste crocante;
Fabricat in Franta.
Cadou: Accesoriu pentru gatitul cu aburi
-gatitul legumelor sau a carnii la aburi face ca gustul, aromele, precum si proprietatile nutritive ale acestora sa ramana in alimente, fara a se mai pierde prin fierberea in apa;
-confectionat din otel inoxidabil 18/10; diametru 26cm;
-se poate fierbe inabusit sau praji de exemplu carnea jos, in Cratita La Cocotte, iar legumele in accesoriul de gatit cu aburi de deasupra, intr-un timp extrem de scurt;
-de asemenea invers, de exemplu : legumele in partea de jos a vasului, iar deasupra un file de peste, de pilda; sau se pot pune de asemenea legume (telina, verdeturi, mirodenii etc) in continutul redus de apa care fierbe in vas dedesubt, pentru a imbogati si mai mult savoarea oricum deosebita a fileului de peste de deasupra, preparat la aburi pentru o retinere maxima a gustului; si asa mai departe, in functie de creativitatea bucatarului; atat carnea cat si legumele vor fi extrem de fragede, moi, delicioase retinandu-si si amestecandu-si toate aromele si nu in ultimul rand usoare, sanatoase si foarte hranitoare;
TERMENUL DE LIVRARE
Transportul se asigura prin firma de curierat Fan Curier sau Urgent Cargus.
Expedierea comenzii pentru produsele aflate in stoc se va realiza in termen de 24 ore de la confirmarea comenzii. Durata de livrare este de 1-2 zile lucratoare. Termenul de livrare pentru produsele cu statusul "La Comanda" variaza si vi se va comunica telefonic.
COST TRANSPORT
Taxa de transport este de 20 RON indiferent de localitate. Pentru comenzile ce depasesc 300 Ron beneficiezi de TRANSPORT GRATUIT.